Slide
Slide

Варна. 3 минути отне на семейство от Варна да закупи електронна винетка от устройтво на бензиностанция в морската ни столица. Екип на BGtourism.BG направи експеримент като засече колко време е необходимо на хора, които не са запознати как се работи със системите за електронни винетки. Семейството от Варна рядко си купува такива дори и на хартиен носител, тъй като ползва автомобила си само в града. Днес повода да си закупят винетка от новите БГ ТОЛ устройства бе пътуване до Разград. Точно 3 минути бе необходимо на младите хора, за да се съгласят с условията на системата, да попълнят необходимата информация и да заплатят с карта. “Не сме съгласни, че ни искат имейла, това са наши лични данни, които не искаме да даваме”, измърмори семейството, но за да има е-винетка трябваше да посочи и тази информация. Заплатиха 15 лева. 

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, съобщи БНТ.

Като член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията