Slide
Slide

Москва. Китайският конгломерат Fosun, който е основният акционер на Thomas Cook, може да купи Intourist, чието седалище е в Москва, съобщава германското издание fvw, позовавайки се на руската преса. Под въпрос е покупката на германското представителство.
Intourist е прекратил дейността си, подобно на Thomas Cook Scandinavia и Condor, след фалита на лондонската група, като действията на китайците идват след провала на преговорите за спасяването на Thomas Cook.
Thomas Cook имаше мнозинство от 2010 г. до 2018 г. в някогашната държавна туристическа компания, която бе водеща, както за входящия туризъм, така и за изходящия. От Intourist не са пожелали да коментират информацията, която е на база на три независими източника.
Fosun също се интересува от придобиването на марката Thomas Cook, която китайската група използва за своя промоутър в Китай и която е добре позната в Азия. Британският вестник „Таймс“ съобщи, че Fosun също може да бъде потенциален инвеститор за несъстоятелната Томас Кук Германия. Интересът към бизнеса на германският представител обаче не е потвърден.

5 идеи за уикенда: Октоберфест, Фестивал на Мамалигата, парна баня, разходка в Екопарк или детска работилница?

Сподели публикацията