Slide
Slide

Москва. Руските власти препоръчаха почивка извън града за периода на почивните дни през май. Миналия месец президентът Владимир Путин подписа указ, с който обяви за неработни дните от 1 до 10 май с оглед на епидемичната обстановка, съобщи БНР.

В условията на пандемия почивката извън града е добро решение, тъй като разходките и общуването със семейството на открито не носят висок риск от инфекция, подчертаха от руската здравна испекция. В същото време властите  препоръчват и ограничаване на контактите.

„Ако въпреки това решите да поканите гости, не забравяйте да носите маска“, се добавя в съобщението.

Отбелязва се също, че маската не може значително да наруши топлообмена и няма риск от топлинен удар поради нейното използване. Освен това при горещо време маските трябва да се сменят по-често, тъй като те по-бързо се овлажняват, препоръчват още руските здравни власти.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията