Slide
Slide

София. НФСБ иска удължаване с 1 месец на строителството по Черноморието, за да бъде подпомогнат строителният бранш, съобщи БНР. Предложението е за промяна в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

От партията на Валери Симеонов внесоха в парламента проектозакона за удължаване срока за строителство по Черноморието. Депутатите от НФСБ предлагат забраната за извършването  на строителни и монтажни работи н националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не, както досега от 15 май до 1 октомври.

Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев обясни, че в условията на пандемия, туристическият сезон тази година ще започне по-късно и по тази причина няма пречка забраната за строителство да влезе в сила от средата на юни:

„Става дума само конкретно за тази година в тази ситуация. Т.е. не даваме възможност занапред подобна промяна да се реализира. Считаме, че един месец е добра възможност да могат да бъдат заети още хора, да се реализира оборот, фирмите да се плащат и данъци, това ще бъде и реална помощ за тях. 30 дни мисля, че всички тези, които са заети в дейността по морето – това са и хотелиери, които са дали пари да продължат ремонтите. Това са и доставчици на услуги, стоки и материали. Реално даваме възможност на един много широк кръг от фирми да продължат своята дейност“.

Ячев каза още, че НФСБ не са запознати с новия закон, който ще отмени извънредното положение и който се очаква днес кабинетът да представи: „ Не знам какво ще предложат ГЕРБ. На последния коалиционен съвет се бяхме разбрали, че ако има условия, извънредното положение да бъде прекратено по-рано. Ще видим днес. Очаквам все пак, утре коректно на коалиционния съвет да бъде обсъдено това нещо“, каза зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията