София. Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Двамата обсъдиха нови начини за промотирането на възможностите за туризъм и бранд България в обществената телевизия.

Една от идеите е прогнозата за времето да бъде представяна в контекста на различни туристически обекти и локации, както и възможностите за пътешествия и почивка в близост до тях.

Министър Димитров изрази категоричното си убеждение, че този подход ще даде тласък на вътрешния туризъм като провокира идеи за пътуване и любопитството на зрителите.

Обсъдена бе възможността в телевизионната продукция на обществената медия – като филми и сериали, които се превеждат на десетки езици и се разпространяват в редица държави, да присъстват повече кадри с българската природа и на различни разпознаваеми туристически обекти на територията на страната.

“Това ще помогне за постигането на по-голяма популярност на безценните ресурси, с които България разполага и ще даде нови възможности за индиректно популяризиране на дестинация България на международните пазари”, сподели Димитров.

“Особен фокус ще бъде поставен върху популяризирането на културно-исторически обекти и обекти на материалното и нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО, които могат да донесат престиж и висока популярност на дестинацията в европейски и световен мащаб”, добави министърът.

Коментирана бе възможността за по-оригинални и нестандартни начини в по-дългосрочен план да бъдат широко представяни културно-исторически и други туристически обекти в контекста на специализираната тематика на различни предавания по обществената медия.

Министърът на туризма съобщи, че предстои да проведе срещи и с други медии. Той е категоричен, че българският пазар е изключително важен и заслужава да му се обърне специално внимание, като една от големите възможности е това да стане чрез водещите и авторитетни медии.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA