Двойка напусна работата си, за да пътува по света в … училищен автобус от 15 400 паунда. За приключението са се вдъхновили след гледане на видеоклипове в YouTube. В момента 28-годишният Чейс Грийн и 25-годишната Мариажозе Трехо живеят своя живот на скорост, съобщава „Сън“.

84-местното превозно средство те закупили за 3 500 долара, а след това го превърнали в лъскава къща на колела. Новият им дом е 1/8-ма от бившия й дом, където имало неизползвани стаи. Сега оборудвали автобуса с най-важното – двойно легло, баня с тоалетна и душ, резервоар за вода от 100 галона, слънчеви панели, хладилник и дори кухненска мивка. Има и домашни удобства като печка на дърва, хамаци и покривна палуба.

Чейс разказва: „Наблюдавахме хората как  преобразуват автобуси и микробуси в YouTube. Баща ми ни показа първите видеоклипове, защото знаеше, че и двамата наистина харесваме идеята за живот на малки пространства.
Живеехме в дом с площ от 2,000 кв. метра и имахме стаи, които сме обзавеждали и дори не сме ги използвали, това е разточително“.
Преобразуването на автобуса им е струвало близо 12,656 паунда. Финалното решение да пътуват взели през февруари 2018 година. В този момент решили да не работят за други, а да живеят така, както искат.

Те са пътували от Уисконсин до Аризона, Пуерто Рико до Тенеси, печелят пари от свободна практика – тя като гримьор за Chanel, той като уебсайт и графичен дизайнер.
Те споделят подробности за своите приключения на TioAventura.com и Instagram на профила @tioaventurabus, който е натрупал повече от 18 000 последователи.

„Едно от най-добрите неща, свързани с това да си на път, е възможността да се срещнем с нови хора, които правят подобни неща, или да вдъхновим другите да излязат и да живеят живота си, докато имат способността и мобилността“, споделя двойката.
Животът им изглежда идеален, но не минава без стресови ситуации – намирането на достатъчно безопасна питейна вода е предизвикателство, особено в пустинята, а паркирането може да бъде кошмар.

Деси Добрева дава старт на горещите музикални летни вечери край морето

Време е да опитате късмета си и да спечелите една от 10-те ТОП награди за 10-годишнината на „Топола Скайс Ризорт и Аквапарк“

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA