Slide
Slide

Атина, Гърция. Днес министърът на туризма д-р Стела Балтова е в гр. Атина, Гърция, за да вземе участие в 66-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ). Срещата ще предостави възможност на европейските членове на организацията да дискутират актуалната ситуация в туристическия сектор в светлината на пандемията. Събитието беше открито от г-н Хари Теохарис, министър на туризма на Гърция, г-н Зураб Пололикашвили, генерален секретар на СОТ, г-н Маргаритис Шинас, заместник-председател на ЕК и г-н Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция.

В своето приветствие г-н Шинас открои България като една от първите страни в ЕС, осигурили техническа възможност за издаване на дигитален европейски сертификат.

Предвидени са срещи с г-н Зураб Пололикашвили, генерален секретар на СОТ, г-н Хари Теохарис, министър на туризма на Гърция, г-жа Марияна Олескив, председател на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна, г-н Пол Ене, държавен секретар с ресор туризъм в Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Румъния, г-жа Рената Пинджо, заместник-министър с ресор туризъм в Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия и г-н Ахмед Ал-Хатийб, министър на туризма на Кралство Саудистка Арабия.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията