Slide
Slide

Симитли. Любители на екстремните спускания откриха днес рафтинг сезона по река Струма край Симитли. Първият ден привлече хора на различни възрасти и с различен опит.

Тази година от клубовете очакват интересът да бъде основно от страна на българите, каза за БТА инструкторът по рафтинг Станимир Станимиров. За втори път сезонът се открива в условия на епидемия от коронавирус. Това е и причината по-малко чужденци да посещават района в търсене на силни усещания, посочи Станимиров. Предишни години през лятото Кресненското дефиле е посещавано от голям брой чужди граждани, основна част от които от Израел. През изминалия сезон чуждестранните туристи са били под десет процента от обичайния брой посетители на рафтинга по река Струма.

Тази година клубовете ще разчитат на добрите условия, които предлага природата. Заради обилните снеговалежи през зимните месеци, реката е пълноводна, а спусканията – по-екстремни. Много хора вече търсят досега с природата, затова разчитаме, че ще има интерес, каза още Станимир Станимиров.

Рафтингът привлича много туристи към община Симитли заради красотата на Кресненското дефиле и добрите условия за този спорт по водите на река Струма, каза за БТА кметът на Симитли Апостол Апостолов. Наред с това се популяризират и другите туристически обекти в общината. Много хора идват тук за тиймбилдинг и това е повод да посетят и храмовете и параклиси в общината, допълни Апостолов.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията