Добрич. Община Добрич и Център за творческо обучение предоставят две пълни стипендии на две деца от Добрич за участие в международния космически лагер Space Camp Turkey.

Конкурсът се проведе в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Добрич и Центъра за творческо обучение в областта на образованието паралелно от националния конкурс за Център за творческо обучение, чиито резултати бяха обявени в началото на тази седмица на фейсбук страницата на Центъра.

Експертното жури оцени всички кандидатури от град Добрич и взе единодушно решение двете пълни стипендии да получат финалистите:

Димитър Минков

Симона Йорданова

Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара. Всички останали участници в конкурса на Община Добрич са класирани за Space Camp Turkey и могат да участват след заплащане на съответната такса. По азбучен ред това са:

Александър Леков

Алекс Божилов

Богдан Станев

Виктория Господинова

Витомир Панайотов

Виктор Петров

Габриела Митева

Гилгамеш Алджабари

Елица Рачева

Ивет Първанова

Йоана Иванова

Йоана    Вълчева

Йоана    Димитрова

Кристина Чанова

Лидия    Лазарова

Максим Панайотов

Мариета Станева

Петя    Катранджиева

Петър     Трифонов

Полина Николаева

Стела Илиева

Светослав Близнаков

Халил Изет

Всички кандидати трябва да потвърдят участие на посочените контакти в рамките на две седмици. При липса на потвърждение пълните стипендии ще се присъдят на следващите в списъка по точки кандидати.

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA