Slide
Slide

Лондон. Световните туристически награди (World Travel Awards) – глобална инициатива за признаване и награждаване на върховите постижения в областта на пътуванията и туризма, обявиха победителите си в Европа за 2020.

Трофеят за водещ хотел на България за 2020 г. отива в ръцете на InterContinental Sofia.

„Поредна награда за нашата Стена на славата! Безкрайно горди сме да обявим, че InterContinental Sofia стана Водещ хотел в България за втора поредна година на престижните Световни награди за туризъм! Огромно БЛАГОДАРЯ на всички, които гласуваха за нас и разбира се, на нашия невероятен екип! За нас е удоволствие да предоставяме истинско гостоприемство всеки ден!“, заяви след голямото признание от хотела.

Голямата награда за водещ бутиков хотел за България получава Graffit Gallery Hotel във Варна, а за водещ бизнес хотел у нас е избран Sofia Hotel Balkan.

Всички победители от България за 2020 г.

Големият континентален победител е Португалия,

която отблъсна ожесточената конкуренция, за да се превърне във „Водеща дестинация на Европа“, докато имперският блясък на Москва беше признат с награди за „Дестинация за водещ град в Европа“ и „Дестинация за водещо наследство на Европа“.

В сектора на гостоприемството

Чираган Палас Кемпински –  Истанбул, бе избран за „Водещ хотел в Европа“,

хотел Elounda Beach & Villas, Гърция спечели „Европейски водещ плажен курорт“, а курортът Forte Village в Сардиния взе титлата за „Водещ курорт в Европа“. Италия също се представи силно в новите категории, като събра както „Водещ нов хотел в Европа“ за Palazzo Doglio, така и „Водещ нов курорт в Европа“ за Lefay Resort & SPA Dolomiti.

Резултатите следват едногодишно търсене на най-добрите световни марки за пътувания, туризъм и хотелиерство. Гласове бяха подадени от професионалисти от туристическата индустрия и от обществеността, като номинираният, получил най-много гласове в категория, е посочен като победител.

Греъм Кук, основател на World Travel Awards, казва: „Нашите победители представляват най-доброто от Европейския туристически сектор и моите поздравления за всеки от тях. Всички те демонстрираха забележителна устойчивост в година на безпрецедентни предизвикателства. “

Той добавя: „Програмата World Travel Awards 2020 получи рекорден брой гласове, подадени от обществеността. Това показва, че апетитът за пътувания и туризъм никога не е бил по-силен и предвещава бъдещето на индустрията, тъй като глобалното възстановяване започва. “

Островите на Португалия се радваха на отлично внимание, като Мадейра беше гласувана за „Водещата дестинация на острова в Европа“, а Азорските острови бяха наречени „Дестинацията за водещ приключенски туризъм в Европа“. Прожекторите пробляснаха и върху морския курорт Батуми, Грузия, наречен „Европейската водеща дестинация за развиващ се туризъм“.

Всички победители в Европа тук

Други победители включват Мадрид („Европейската водеща среща и дестинация за конференция“); Конгресен център, Ирландия („Европейски водещи срещи и конферентен център“); Hilton Diagonal Mar Барселона („Европейският водещ бизнес хотел“); Курорт Valle dell’Erica Thalasso & SPA, Италия („Водещ зелен курорт в Европа“); Dark Sky Alqueva, Португалия и Испания („Награда за отговорен туризъм в Европа“); Курорт Сани, Гърция („Водещ семеен курорт в Европа“); Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Гърция („Европейски водещ бутиков курорт“); The Langham, London („Водещ Английски луксозен хотел“); и Adare Manor („Ирландският водещ хотел“).

Диана Михайлова

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията