Slide
Slide
Брюксел. От днес влиза в сила втората карантина, която Белгия въвежда, в опит да спре сериозното разпространение на COVID-19. Кралството е с най-висок брой заразени с коронавирус в Европа, съобщава БНР.
Затварят се магазините, които не продават хранителни стоки, а също така фризьорските и козметичните салони. Не работят и фитнес залите, затворени са също местата за молитви. Забраняват се посещения при приятели и близки, а извън къщи е позволен контакт само с един човек. Изключения се допускат само за самотно живеещите, които могат да се срещат с двама души.
Работата от дома става задължителна, а когато това не е възможно, носенето на маска и проветряването са задължителни на работното място. Ваканцията на всички училища се удължава до 15 ноември, след което половината ученици от вторите и третите класове на гимназиите ще участ в училище, а останалите – дистанционно. От разстояние ще става и обучението в университетите до 1 декември – датата, на която мерките ще бъдат преразгледани, за да се реши дали карантината ще бъде удължена допълнително.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията