Жени Михайлова, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Балчик. През „Двореца“ в Балчик през август са преминали близо 47 500 туристи – повече от целия предшестващ период от началото на годината, съобщи пред БТА директорът на държавния културен институт Жени Михайлова пред журналисти. Според статистиката на културния център в комплекса са пребивавали около 42 000 туристи през месеците от януари до края на юли.

Вицепремиерът Марияна Николова пред bgtourism.bg: СПА туризмът е с най-голям потенциал за развитие

Наблюдава се засилен интерес към паметника на културата от българите, които през седеммесечието – за първи път от години, изпреварват по посещения традиционните първенци – румънските гости, каза Жени Михайлова. По думите й заради по-активния интерес на българите през този сезон в „Двореца“ е открит втори пункт за подпечатване на книжките „Стоте национални туристически обекта“, сред които е и „Двореца“.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Все пак в пандемичната година посещенията са значително по-малко от 2019-а, когато архитектурно-парковият комплекс е разгледан от около 275 000 туристи. Но очакваме септември, подобно на август, също да бъде активен за българските туристи в опознаването на родината, заяви директорът на културния център „Двореца“.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията