Slide
Slide

Никозия. Приходите от туризъм в Кипър надхвърлиха половин милиард евро и бележат значителен ръст, което засилва очакванията и тенденцията за възстановяването на сектора, съобщава БНР. Повече полети и дестинации до и от острова ще има през август.

Постъпленията от туризма от януари до май, още преди активното туристическо лято, са почти 550 млн. евро, обяви Статистическата служба.

Това представлява рекорден ръст от почти 450% в сравнение с първите пет месеца на миналата година, но все още отстъпва на най-успешната 2019 г., достигайки 85% от приходите през същия период тогава.

Оптимизъм за повече туристически пристигания дава увеличеният брой полети и дестинации до и от Кипър през август, посочиха от компанията оператор на двете международни летища „Hermes Airports“.

Общо 50 авиокомпании летят до и от Ларнака и Пафос това лято, оперирайки в 38 държави.

Общият брой пристигнали и заминали от Кипър тази година ще надхвърли 8,7 млн. пътници, което е 80% от потока през 2019 г., очаква компанията оператор според данните към момента.

Тя увери, че кипърските летища са засегнати в много по-малка степен от затрудненията на европейските летища, само около 2% са планираните анулирания на полети през август.

Сподели публикацията