Slide
Slide

Лондон. Британският таблоид „Сън“ пише, че все повече британци се отказват от лятна почивка в Испания, предпочитайки по-евтини дестинации като Турция, Египет и България, съобщава кореспондентът на БНР в Лондон. Посещенията на британци в България са се удвоили от 1994 година насам.

Последните данни показват, че почти 20 процента от хотелските стаи в такъв типично британски курорт в Испания като Бенидорм са празни този месец.

Това потвърждава изнесените по-рано данни от „Сън“, че британците загърбват испанските курорти за сметка на Турция и Египет, въпреки опасността от терористични атаки, както и България. Освен някои чисто икономически фактори, като Брекзит например, една от другите причините за отлива се крие в новите строги мерки на испанските власти срещу поведението на британските туристи, прочути с буйното си пиянство.

Хотелиерите постоянно се оплакват от пияни британци, които обиждат персонала и другите летовници и нанасят материални щети. Тези, които са регистрирани за агресивно поведение и побои, вече не се допускат в курортите.

Конкретно за България „Сън“ пише, че потокът от туристи се е увеличил двойно след 1994 година и тази тенденция изглежда ще се запази след като за 2019 година има 16 процента повече резервации, отколкото за предишната година. Особено популярен е  Слънчев бряг с даваната пълна свобода на британските туристи, за което „Сън“ помести богато илюстрирана статия преди седмица.

Сподели публикацията