Басейнът е напълно прозрачен и се намира на височина 35 метра – за едни плуването в новата екстра е кошмар, а за други – върховно изживяване

Лондон. Жилищен комплекс в Лондон предлага уникална атракция – 25-метров прозрачен плувен басейн.

Той е разположен между десетите етажи на две жилищни сгради в квартал Nine Elms в югозападния Лондон – и е отворен само за щастливите жители на жилищния комплекс, където двустайните апартаменти започват от 1,4 милиона долара.

Разположени до американското посолство и в близост до южния бряг на Темза, къпещите се ще могат да се наслаждават на гледка към хоризонта на Лондон, включително Лондонското око и Уестминстър, съобщава CNN.

Посолството не е единствената връзка на атракцията с щатите – басейнът е произведен в Колорадо и е изминал 5 000 мили до новия си дом.

Басейнът е дълбок 3 метра, а само водата тежи около 375 тона. Плуващите могат да гледат улицата през прозрачното дъно.

Басейнът не прави сянка, защото се слива с небето. Снимки CNN/AFP

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията