Slide
Slide

Варна. „В момента не се отчита фактът, че има смяна на поколенията и младите хора се нуждаят от друг тип обучения и поднасяне на информацията“, разказва пред БНР Илин Димитров – председател на Варненската туристическа камара . Той стои зад идеята да бъдат снимани тематични видеа за стандартите в туризма.

„Нашата идея е да направим една голяма общност от водещи петзвездни хотели с най-доброто качество, кето предоставят“, разказва още Димитров.

Ски и СПА: Велинград, Смолян и Чепеларе – хит сред българските туристи

Проектът е с продължителност пет години, в които ще бъдат направени около 200 обучителни видеа. Всяко от тях ще е с продължителност 20 минути. Хората, които работят в тази област ще получат познание за това какво трябва да се случи с туриста от момента на кацане в Българи до неговото излитане обратно. Видеата ще бъдат разпространени и сред учениците в специализираните училища и така ще се повиши нивото на тези, които постъпват в университети на следващ етап.

Главните герои в хитовия сериал „Влад“ обичат да почиват в България, били са в Балчик

„Използваме модела на e-hotels, където има публикувани кратки дванадестеминутни видеа. В тях първите две минути са встъпителна част, а в следващите 10 минути е обучителната част“, уточнява още Димитров ши прогнозира огромна добавена стойност от проекта през следващото десетилетие.

Обучението е част от по-голям проект за изграждане на мултимедиино студио в ИУ, в което ще бъдат канени експерти и преподаватели. В предавания в реално време в интернет ще се задават въпроси от самите участници.

Реализацията ще бъде възможна с общите действия на Варненска туристическа камара, Икономически университет и Колежа по туризъм.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията