Slide
Slide

„Томас Кук“ оттегля името си от девет хотела, неотговарящи на стандартите за качество. Портфолиото на европейския №2 в туризма е от 180 собствени хотела. Не е необичайно компанията да прекратява работа с хотели, от които не е напълно удовлетворена. От „Томас Кук“ не посочват хотелите, от които се оттеглят. Говорителят на компанията заявява, че ще отворят още 20 хотела под собствени марки до края на 2019 г. Откриването на още нови хотели ще бъде потвърдено през следващите месеци, казаха от „Томас Кук“, която разполага с близо 40 000 стаи и е една от 40-те най-големи хотелски групи в света.
Хотел „Casa Cook“ ще се отвори през следващото лято в испанския курорт Ибиса като един от ключовите активи на Thomas Cook Hotel Investments – новия хотелски фонд, който компанията основа по-рано тази година заедно с хотелската компания LMEY.
Хотелът, който разполага със 189 стаи, ще бъде управляван от „Томас Кук“ и се очаква да продължи успеха на първите два хотела под тази марка, в които над 75% от гостите са били нови за компанията.
Вторият хотел Casa Cook със 106 стаи, насочен към семейства, ще бъде открит през лятото на 2019 г. в Ханя на остров Крит.
Под марката Cook’s Clubs ще бъдат открити нови хотели и в Палма Бийч, Майорка, в Турция, в Гърция и в Италия. Марката ще има хотел и в Гамбия през зимата на 2019 г. Още три нови Cook’s Clubs да бъдат открити в България, Египет и Гърция, но за тях се очаква скорошно потвърждение.
Най-голямата собствена хотелска марка на „Томас Кук“ е SENTIDO, под която през следващата година ще заработят шест нови хотела следващата година. Така броят им ще нарасне на 70.
SunConnect, другата семейно ориентирана хотелска марка на компанията, ще отвори четири хотела през следващото лято, с което броят им в Европа и Северна Африка ще достигне 20.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията