Slide
Slide

Бургас. Съвместни проверки на НАП, ДАНС и ГДБОП стартират от днес по Черноморието. Контролните действия целят да гарантират приходите в хазната от туризъм. След проведен инструктаж, проверките по Южното Черноморие започнаха, предаде БНР.

В акциите по Южното Черноморие участват както служители от Бургас, така и командировани техни колеги от страната. Контролната кампания на Националната агенция по приходите е насочена към  спазване на данъчното и осигурителното законодателство, поясни говорителят на ведомството в Бургас Христо Узунов. Във фокуса на вниманието ще са хотели, ресторанти, временни туристически обекти.

Ангелкова: Мярката 60/40 за сектор „Туризъм” става 80/20, Сачева съобщи важна новина за хотелиерите и ресторантьорите

„Ние ще имаме видимо присъствие навсякъде по Южното Черноморие. Ще има много патрулни двойки, ще има открито наблюдение на различни търговски обекти.

Ще има действия на принципа на тайния клиент. Не търсим напрежение, очакваме доброволно спазване на данъчното и осигурителното законодателство и когато това е така ще има спокоен сезон с реално отчитане на приходите“

Ще се проверят обороти, данъци, касови бележки, фискални апарати, трудови договори на сезонни работници, казаха още от НАП. Проверките са съвместни с ДАНС и  ГДБОП и ще продължат през цялото лято.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията