Slide
Slide

Букурещ. От миналата седмица отпаднаха вече ограниченията за пътуване към България на румънските граждани. България е в зеления списък на Румъния, което означава, че ограничения няма да има и при завръщането на северните ни съседи в родината си.

„С включването на България в зеления списък и особено след като българите обявиха, че вече няма да изискват никакви документи от румънците при преминаването на границата, с изключение на документите за самоличност, търсенето и интересът е утроен. Най-желаните курорти остават Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг. Хотелите продължават да предлагат специални оферти със значителни отстъпки. Румънците възприеха новината много добре. Очакваме вълна от резервации в близко бъдеще. Бих могъл да кажа, че тази година ваканциите са най-горещата тема за разговори. Забелязвам оживление, подобно на това след 1989 г., когато румънците получиха свободата да пътуват в чужбина“, според Себастиан Константинеску, генерален директор на Travel Planner.

Отстъпки до 50%
През този период, българските черноморски хотели предлагат много оферти с отстъпки от 30-40% или дори до 50% през юни. Хотелиерите в момента са в затруднение, заради липсата на туристи от Русия, Германия, Обединеното кралство или други западноевропейски страни и предлагат големи отстъпки за привличане на румънски туристи. Но това може да се промени с напредването на сезона.

Ново: Не от 1 юни, а от днес – 28 май, отпадат изискванията за влизане у нас за румънските граждани

Какво трябва да се има предвид при планирането на ваканциите през 2021
• Ако обикновено сезонът се резервира до 10 месеца предварително, сега всичко се случва в рамките на три или четири месеца. Този нов подход обаче има последици за персонала и доставките. Хотелите имат нужда от време и организация, за да внедрят тези услуги. Трудно е всичко да бъде планирано толкова бързо и е възможно ситуацията да даде отражение дори и на качеството на предоставяните услуги.
• Много е възможно определени условия за пътуване да бъдат динамични и да се променят в рамките на ден или седмица. Туристическите консултанти или доверените туристически агенции могат да са от помощ при организирането и актуалните условия.
• В пика на сезона, туристическите агенции може да се затруднят да отговарят в определени моменти, поради увеличения обем заявки в последната минута. Хубаво е туристите да резервират онлайн, за предпочитане предварително и да проявяват разбиране към в настоящата ситуация. Източник: Revista Biz

MyRo.biz
Партньор на Bgtourism.bg

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията