Slide
Slide

Бургас. Само български автори ще участват в новото издание на Фестивала на пясъчните скулптури, съобщиха от община Бургас. Те са общо 19 и след броени дни започват работа на терен. Петима от скулпторите са бургазлии – Атанас Стоянов, Добрин Вътев, Огнян Петков, Игор Христов и Владимир Дунгьов.

Резултат с изображение за skulptur pinocchio from sands

Това лято Бургас ще е домакин на дванадесетото поредно издание на този знаков за града, но и за българския туризъм фестивал. През първите години участниците бяха само от чужбина. Постепенно български творци започнаха да се учат от опитните майстори и днес можем да кажем, че вече има родна школа в това изкуство, създадена в Бургас. Разбира се, чуждестранни гости ще има и при следващи издания на фестивала, но тази година всичко е в талантливите ръце на българските скулптори.

Нека почитателите на това изкуство се настроят за откриване на 1 юли или в дните около тази дата. Дотогава авторите ще работят по темата „Любими детски герои“. В експозицията ще видим изваяни от пясък трансформъри, Аладин с вълшебната лампа, Пинокио, Лило и Стич, класически герои на Уолт Дисни… Останалото ще узнаете, ако посетите Фестивала на пясъчните скулптури в някой от дните на месеците юли, август, септември и октомври. Мястото е обичайното – до Конната база и хотел „Парк“ в парк „Езеро“.

Сподели публикацията