Петя Керанова

Най-новият луканков салам на месарница „Велико“ в Добрич е … Люта мара. Той бе презентиран специално на четвъртото издание на изложението „България – вино, храна и туризъм“ в ресторант Мечока Бен в Добрич. Вкусната мръвка е с пушен червен пипер, а за аромат има чесън и чили. Тя бе сред най-продаваните артикули на изложението.
Добричката компания, която вече 20 години е на пазара и дава работа на 15 души, участва за трети път. На щанда бяха изложени деликатеси, с които фирмата бързо спечели сърцата на добруджанци през годините и е запазена марка за чисто месо и качествени продукти. Сред любимите на добричлии и гостите на града са петрохана, различните видове суджуци, пастърмата и саздърмата, сподели управителката Петя Керанова. Именно саздърмата и бахура най-много обичал да си похапва добруджанеца, посочва тя. Гостите на изложението споделиха, че за есенните и зимните дни Люта мара ще бъде подходящо мезе към виното. „Редовни клиенти сме на магазина до Пинета в Добрич, но дойдохме и на изложението, за да си закупим от качествените им месни продукти“, заяви Елена Иванова, която посети „България – вино, храна и туризъм“ в последния ден на изложението.

снимка BGtourism.BG

Сирене с трюфели – хит на изложението в Добрич

От днес Добрич е „Вино, храна и туризъм“, топ изби и…

На изложението в Добрич Babich направи национална премиера на вино от…

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg