снимки: Lars Grimsby/Statensvegvesen
Slide
Slide

Осло. Най-красивата и изумителна обществена тоалетна може би е построена в Норвегия. Това, което изглежда като старателно изработена художествена инсталация или част от някаква високотехнологична лаборатория, всъщност не е нищо друго освен тоалетната, проектирана от архитектите Марит Джъстин Хауген и Дан Зохар от Осло.

Това просто показва, че можете да намерите красота навсякъде.

Не просто катедралите, оперите и парламентите могат да изглеждат поразително; обществените тоалетни също могат да изглеждат великолепно. В края на краищата, кой иска да отиде във WC, което изглежда тъмно и потискащо? Всеки би предпочел да отиде някъде, където гледката си заслужава да бъде посетена.

Посланикът на Индонезия пред BGtourism.BG: Туристите от Индонезия пристигат за културен туризъм, обичат българската природа и храната

Някъде, където могат да се отпуснат. Някъде, където могат да размишляват върху мистериите на Вселената и да се чудят колко невероятно дълбок и сложен е животът.

Тоалетната може да се намери на път Fv17, недалеч от град Gildeskål. 433-километровият живописен път Helgelandskysten, на който е разположена тоалетната, неотдавна претърпя мащабно обновяване в размер на над 1,5 милиона евро. Част от този ремонт включваше създаването на тоалетната, която изглежда като произведение на изкуството.

За пети път във Варна ще се проведе “Най-дългата вечеря на плажа”

Сподели публикацията