Slide
Slide

Албена. Социалисти от цяла Европа се събират от днес в Албена. Младежкото обединение в БСП ще бъде домакин на летния лагер тази година, който ще бъде под наслов „Борим се срещу всяка социална несправедливост“.

Лагерът на младите европейски социалисти се провежда ежегодно през последните 30 години и за първи път България има честта да бъде домакин на най- голямото международно европейско мероприятие. Очакват се над 800 участници от цяла Европа, като в Албена ще пристигна младежи от 30 държави, сред които са Франция, Германия, Испания, Италия, Португалия и т.н.

Сред гостите в България ще бъдат младите лидери на Европа- наскоро избрани социалисти евродепутати, общински съветници, съветници на министри, партийни ръководители и кметове. Главен фокус на лагера ще бъдат темите свързани с борбата с неравенствата във всички сфери на обществото и намиране на нови възможности за подобряване на стандарта на живот във всички европейски държави, създаване на връзка с младите хора, борба с нарастващата заплаха от измененията в климата и замърсяването на околната среда, социална кохезия и интеграцията на Западните Балкани. За първи път на такова събитие ще бъде обсъждана темата за отношенията между Европейския съюз и Руската федерация.

Сподели публикацията