Slide
Slide

Адът на ГКПП „Кулата“ продължава вече четвърти ден, съобщава БГНЕС. В 7:20 часа в неделя сутрин опашката от автомобили, пътуващи за Гърция беше дълга 2 километра. Изходът на магистрала „Струма“, непосредствено преди ГКПП „Кулата“ е затапен напълно. Пътуващи казаха, че за море трябва да се тръгне в 3 часа през нощта от Благоевград, а попаднали в задръстване преди пункта казаха, че ще стигнат на море в южната ни съседка довечера. Пред пункта чакат и много автобуси, превозващи туристи от така наречените „екскурзии за един ден“.

Те са предпочитани в югозапада тъй като за 25 лева си един ден на морето тръгва се в 6 часа сутринта и се прибират към 20 часа, но в този трафик реално на море в Гърция максимумът на престоя е 6 часа. Трафикът на превозни средства в посока Гърция се увеличава с всяка изминалата минута и тапата от автомобили продължава да се увеличава. Според Ива Илиева, представител на туристическа агенция, проблемът е от две седмици заради изискване документите на децата да минават през електронен четец за проверка. По-късно днес главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД Гранична полиция, ще даде брифинг във връзка със силно натоварения трафик по ГКПП и организацията на работа на граничните служители.

Снимки БГНЕС

„Голям срам! Накараха ни да ходим на море в чужбина, а имаме такова хубаво Черноморие. Прогониха ни с високите цени за услуги на плажа. Искаме да има държава, която да ни накара да почиваме в България. Да получим море на достъпни цени, както и държавата да подпомага хотелиери и развитието на туризма с парите, които влизат от туризъм. Нашата министърка на туризма тръгнала на проверки по морето, да дойде тук и да ни пита защо отиваме на море в Гърция и чакаме по 4-5 часа. Мълчи“, коментираха възмутено чакащите. В социалните мрежи ври от коментари, че докато българите се изселват за ваканция в чужбина, то министърът на туризма е на проверки по родното ни Черноморие. Ето и част от коментарите в профила на BGtourism.BG във фейсбук:

„Туристи по морето ни няма, това е за проверка“

„Това е закономепен резултат от националната политика или по точно от отсъствието на такава. Парите от концесийте са събрани, чадърите са наредени , но туристите не искат да плащат за плаж такива цени и не искат да плащат пари и за хотели , защото съотношението на цена – качество на туристическия продукт не е конкурентно на световния пазар….“

Каквото посееш, това ще жънеш. Бетон, чадъри и лайна в морето. Какъв друг резултат можем да очакваме.

Чудесно.Нека да е празно.Това може да ги накара да преосмислят цените си.

..Гърция е залята от българи….Одрин
Мармарис..Италия,Испания…кой почива в Б-ия…

Така ще е заради цените и лакомията им!Защо в Турция и Гърция е пълно, а?

Да се осъзнаят с цените..милионерчетата

Саботаж едва ли! Просто огледало на неспособноста на бюрократичната машина за бързи и гъвкави решения Там е огромен хаос! Всякакви построики задръстват трасето,липсват хора които да слагат ред преди пункта,липса на маркировка ,липса на обособени гишета за ЕС пътници и други,липса на съвременни компютърен софтуер малко ленти незаинтересован персонал и пр, и пр!!! А тепърва ще се увеличават пътуванията от година на година!“

Днес на плажа в Слънчев бряг сякаш бомба е паднала (видео)

Цяла държава хукна на проверки по морето, а кой проверява Министерството на туризма за този грозен и опасен плаж?

Сподели публикацията