Slide
Slide

Брюксел. Кметът на Брюксел Филип Клос прие ансамбъл „Бизоне“ от град Каварна. Делегацията от близо 20 души потопи градоначалникът на белгийската столица в българския фолклорен дух и традиции. Клос е първият кмет на Брюксел, който е отправил покана на страна, председателстваща Съвета на ЕС, да постави символично националното си знаме в кметството на столицата на Белгия.

Той поставя знамето на България на специално почетно място в тържествената Готическа зала на кметство Ville de Bruxelles /Centre administratif/, споделиха от делегацията. Представителите на Каварна приятно изненадаха Клос с рекламни аксесоари на черноморското градче, които му подариха за спомен.

Припомняме Ви, че ансамбъл „Бизоне“ бе избран да участва в Голямото българско хоро на централния площад в Брюксел, като с изявите си очарова многобройната публика.

Визитата на каварненци се осъществие с подкрепата на кмета на града Нина Ставрева и Общинският съвет. С изявите си в Столицата на Европа „Бизоне“ представи достойно страната ни и направи престижна реклама на своя район на най-високо ниво.

Гордост за България! Ансамбъл „Бизоне“ очарова Брюксел (видео)

Сподели публикацията