Slide
Slide

Балчик. УЕФА одобри окончателната програма на Европейското първенство за девойки до 17 години, на което страната ни е домакин този месец, съобщиха от Българския футболен съюз. Само броени дни преди старта се разбра, че на стадиона в Балчик няма да се провеждат срещи. Мачове ще има само на терените в Добрич, Каварна и Албена.
Официалното откриване на престижния футболен форум ще се състои на 5 май 2019 г. (неделя) преди първата среща на българския отбор – с Португалия на стадион „Дружба“ в гр. Добрич от 14:00 ч. Същия ден, от 11:30 ч., на стадион „Калиакра“ в Каварна Австрия и Холандия ще стартират участието си в първенството. Останалите мачове на старта са Испания – Дания, отново на стадион „Калиакра“ от 16:30 ч., и Англия – Германия на стадион „Албена 1“ в едноименния курортен комплекс (паралелно с мача на откриването). На 8 май от 11:30 ч. България се изправя срещу действащия европейски шампион Испания на стадион „Дружба“ в гр. Добрич. В 16:30 ч. на същия стадион ще се проведе и двубоят между Австрия и Англия. В 14:00 ч. на стадион „Албена 1“ ще играят другите два отбора от групата на България – Дания и Португалия. Също в 14:00 ч. Германия ще се изправи срещу Холандия на стадион „Калиакра“ в гр. Каварна. В последния ден от груповата фаза, 11 май, от 11:30 ч., България ще играе срещу Дания, докато на стадион „Албена 1“ Португалия среща Испания. Стадионът в к.к. Албена ще приеме още един мач от 16:30 ч. – Германия – Австрия. По същото време в Каварна Холандия и Англия ще изиграят последния двубой от груповата фаза.

Първите два отбора от група „А“ и група „Б“ ще продължат към полуфиналите, планирани за 14 май от 14:00 ч. на стадион „Дружба“ и от 18:30 ч. на стадион „Калиакра.

Новият шампион на Европа ще стане ясен на 17 май (петък) от 14:00 ч. на стадион „Албена 1“.

Промените в първоначалните планове за стадионите-домакини са наложени от независещи от организационния комитет обстоятелства.

Финалната програма на Евро 2019 по футбол за девойки
Сподели публикацията