Slide
Slide

Популярната китайска hot pot верига ресторанти Haidilao планира почти изцяло да замени служителите в своите ресторанти с роботи. Компанията ще си партнира с технологичния гигант Panasonic за първия подобен ресторант в Пекин, където роботи ще приемат поръчките, ще приготвят храната и ще я сервират, съобщава HoreWeek.
В ресторанта, който отвори врати на 28 октомври, към всеки артикул е прикрепена радиочестотна идентификация (RFID), който указва на робота, какво точно да вземе, когато е подадена поръчка от менюто. След това, роботът пренася продуктите до масата на клиента, където те се приготвят на място по тази специфична китайска техника. След като клиентът укаже какви продукти да съдържа ястието му, неговите предпочитания се запомнят за следващото му посещение в който и да е ресторант от веригата, съобщава, shanghai.ist.
Според Haidilao, автоматизацията ще позволи да бъдат значително съкратени разходите за заплати, ще се подобри ефективността и евентуално ще помогне на веригата да постигне целта си да отвори над 5000 ресторанта по целия свят. В момента, Haidilao има повече от 360 ресторанта, включително в САЩ, Япония и Сингапур.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията