Slide
Slide

По света има топ туристически дестинации, които привличат милиони посетители всяка година. Това са Париж, Лондон, Рим, Москва, Барселона, Венеция, Милано. Милано ли споменахме? В сянката на този град е останал един италиански шедьовър.

Всъщност повече ни сънародници заобикалят това красиво място, пълно с красиви забележителности. За тях е този град е малко летище край Милано, на което кацат, за да се качат в автобуса и от там да се предвижат до големия град. Да, досетихте се вече, че става въпрос за Бергамо!

Бергамо е симпатичен италиански град, който условно се дели на Горен град (Citta Alta) и Долен град (Citta Bassa). Пиаца Векия е пулсиращото сърце на Горния град, където има изобилие от исторически сгради от Средновековековието и Ренесанса.

Тук се намира и белия мраморен фонтан Контарини. Задължително посетете кулата Кампаноне, църквата Санта Мария Маджоре, музеят Рока, капелата Колеоне, Галерията за модерно и съвременно изкуство, Ботаническата градина, както и красивото местенце Сан Виджилио.

Сподели публикацията