Slide
Slide

Димитровград. За четвърта поредна година в Димитровград ще се проведе традиционна среща на кемперистите в България – „Димитровград 2019“. Всяка пролет в градския парк Марица се събират над 100 екипажа с кемпери и каравани, за да посрещнат заедно новия сезон, да обсъдят маршрути и да си пожелаят незабравими и безаварийни летни пътешествия. Срещата се организира от местни мъже – почитатели на кемпер туризма.

С любезното съдействие на община Димитровград те за четири години превърнаха своя град в желана и любима кемпер дестинация. Градът на мечтите посреща своите гости-кемперисти с целия си чар и гостоприемство, а те пък го даряват с нова слава, превръщайки го в Българската столица на кемперизма.

През тази година срещата ще се проведе от 29.03 до 31.03. под мотото „Да седнем на една маса“. Идеята е всички участници заедно да направят най-дългата „софра“ от любители на природата и пътешествията.

Организаторите са помислили за всеки детайл от събитието. В събота, 30 март, от 10.30 ч. до 12.30 ч. е ангажиран аниматор за най-малките гости, съобщава kamping.bg. Целта е не друга, а родителите им да получат два безценни часа свободно време, в които да се разходят на спокойствие из най-големия „открит МОЛ“ – една от основните забележителности на града. Димитровградският пазар е най-големият открит пазар не само в България, но и на Балканите. Приблизителната му площ е 75 декара. Там може да намерите абсолютно всичко – от плодове и зеленчуци до автомобили.

Точната локация на сбирката е парк „Марица”, Димитровград, GPS: 42.065210, 25.595100, а входът в парка е с координати  42.065016, 25.583014. Повече информация за организацията на събитието може да намерите на страницата му във фейсбук.

Всички ползватели на кемпери и каравани в България са поканени.

Сподели публикацията