Slide
Slide

В Тайван е построена 16 м висока стъклена църква във формата на обувка с висок ток, очевидно в опит да привлече повече жени.
Стъклена църква, оформена точно като огромна обувка с висок ток, сякаш изгубена от огромна Пепеляшка, докато се състезава през крайбрежната провинция Чиайи.
Изработена от над 320 цветни стъклени панела, блестящата синя сграда е с ширина над 10 метра (36 фута) и струва около 23 млн. долара (686 000 щ.д.).
Въздушните кадри, заснети в района, също показват размера и мащаба на крайбрежната църква, включително отворена синя сцена с прожектори.
Тя е отворила вратите си за обществеността на 8 февруари 2016г. в навечерието на Китайската Нова година. Това е творение на местни правителствени служители на Югозападното крайбрежие, известен туристически район в Тайван, които са решили да го построят през юни 2015.
Но Пан Цуей-Пинг, управител на отдела за развлечение на администрацията, заяви пред Би Би Си, че църквата няма да се използва за редовни служби, а за предсватбени фотосесии и сватбени церемонии.
„С нашето планиране искаме да го направим блажен, романтичен път … Всяко момиче си представя как ще изглежда, когато стане булката“, каза Пан пред BBC.
Обувката е вдъхновена от местна история. Според официални лица през 60-те години на миналия век 24-годишно момиче с име Wang от бедния регион страда от болест на черните крака. И двата й крака трябвало да бъдат ампутирани, което довело до анулиране на сватбата. Тя останала неомъжена и прекарала остатъка от живота си в църква. Високият ток е предназначен да почита паметта й.
„В църквата ще има 100 женски ориентирани елементи, като кленови листа, столове за любовници, бисквити и сладкиши“, заяви говорителят на правителството Джън Ронгфън в местните медии.
„Тя ще бъде съобразена с жените, особено жените туристи, които посещават района.“

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията