Slide
Slide

Албена. В края на 80-те години се налагаше да се пускат връзки, за да се подсигури човек с кувет за Нова година в Албена, споделя пред BGtourism.BG бившият служител на комплекса Радостин Колчев. „Пари тогава всеки можеше да извади, но местата все не достигаха. Беше препълнено в ресторанта и във вариетето. Голям престиж беше да се празнува в Албена. Украсата в хотел Добруджа беше прекрасна, а във фоайето имаше огромна елха. В хотел Добруджа, отворен през 1983 година, всичко беше новичко – топло навсякъде, басейн, сауна, всичко беше модерно за времето си. На Цимера във фоайето помня хубавите напитки. Миришеше и на Кореком, и на качествен тютюн!“, споделя Колчев.

„Корекомите се спукваха от работа за новогодишните празници, а фоайето беше истински Big Brother. Няколко големи широко обхватни камери с висока чувствителност бяха насочени към всички възлови точки във фоайето. Всичко се наблюдаваше кой с кого и кой пушеше цигарки „Кент” и ядеше бонбонки „Тик Так”.

Спомен от празненствата в Албена през летните месеци в ресторант Славянски кът. Големите купони се пренасяли и през зимата.

Помня пускаха за празниците и хотелите Братислава и Дружба, защото Братислава ползваше парното на х-л Добруджа“, спомня си Колчев, който освен топлите Нови години се досеща и за големите зимни капани, които са „откъсвали“ Албена от света.

Комплимент от Албена! Пуснаха безплатен паркинг в курорта

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията