Slide
Slide

Юристите питат защо е бил нужен зрелищният арест във Франция, задържането е било жестокост към децата на Евгения и Николай Баневи

Адвокатите на семейство Евгения и Николай Баневи – собственици на ваканционно селище Русалка, ще внесат възражения по обвиненията на специализираната прокуратура. Това се казва в съобщение, изпратено до медиите от пресцентъра на Баневи.

Адвокатите уточняват, че семейството не притежава имение в Ница и информират, че от есента Баневи са наели къща във френския град, за да могат децата им да започнат да учат във Франция.

„Евгения и Николай Баневи не са се крили.

Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България. Пита се защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват“, казват адвокатите в съобщението.

Юристите смятат, че начинът, по който е извършен арестът е бил жестокост към децата на Баневи: „След ареста на родителите им, децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци на 9, остават безпризорни на летището почти без пари.

Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата?

Децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успели да се върнат. Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията?“.

Възражения по обвиненията на специализираната прокуратура ще бъдат внесени от адвокатите на семейството, се казва още в съобщението.

Вижте лукса на Баневи! Несметни богатства, скъпи коли и оръжеен арсенал в дома им! (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията