Slide
Slide

София. Православните християни посрещнаха най-светлия празник – Възкресение Христово! В София хиляди вярващи се събраха на площад „Свети Александър Невски“ в очакване на радостната новина, съобщи БНР. В празничното богослужение Негово светейшество Българският патриарх Неофит заяви:

„От този непресъхващ божествен извор черпим ние днес и прославяме подателя на живота, който тридневен възкръсна от мъртвите, посрами цялата сила на злото и ни посочи пътя на вечния живот. Нека следваме този път, защото в неговия край ни очакват радостта от срещата ни с Христос и венецът на живота, който Господ е обещал на ония, които го обичат. Благодатта и мирът на възкръсналия от мъртвите Господ и Спасител наш Иисус Христос, да бъдат с всички нас. Христос Воскресе!“.

Миряните посрещнаха радостната вест за Христовото Възкресение със свещ в ръка: „Великият ден символизира обединението на цялото християнство“. „И се надявам за всички хора празникът да донесе много здраве, много мир по целия свят и много любов и всички хора да са заедно и да се разбират“.

Днес Негово светейшество Патриарх Неофит ще оглави пасхалната вечерня, наричана още Второ Възкресение, която ще започне в 11:00 ч. в митрополитската катедрала „Света Неделя“

Сподели публикацията