Slide
Slide

Туристическият бранш в Добричка област проявява интерес към проектите за обучение и заетост на безработни с трайни увреждания до 29 години и над тази възраст по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. За заявените 73 свободни работни места за хора с трайни увреждания интересът е от черноморския комплекс „Албена“ – най-големият работодател в туризма в региона, е съобщила пред БТА изпълняващата длъжността директор на бюрото по труда в Добрич Жанета Белчева. В курорта са готови да наемат хора с над 50 на сто увреждания на позиции за готвач, помощник-готвач, камериерка, иконом, охранител.
Днес и утре очакваме да препитаме 105 души, регистрирани с трайни увреждания, и макар мнозина да са с универсални заболявания, които не изискват приспособено работно място, трудно ще изпълним заявката на курорта, коментира Белчева.
Със средствата по двата проекта се поемат социалните осигуровки и възнагражденията на наетите според минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност за срок от две години. Работодателите, задържали служители след пълния срок, се насърчават за осигурената устойчива заетост с бонус – шест минимални работни заплати, поясни изпълняващата длъжността директор на бюрото по труда. По думите й и други работодатели в туризма и търговията в региона са направили заявки да наемат хора с увреждания по проектите.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията