Slide
Slide

София. „Бяла книга на българския туризъм“ ще публикува Хотелският форум през юни тази година. Документът ще посочи най-важните проблеми и предизвикателства в бранша и ще очертае идеи и препоръки за решаването им, съобщава horeweek.com. Той ще бъде подготвен на база допитване сред хотелиерите, участвали в конференцията.

След като бъдат събрани и систематизирани, резултатите от допитването ще бъдат публикувани, като Бялата книга ще бъде връчена на институциите и структурите, от които, според анкетираните, зависи разрешаването на описаните проблеми.

Над 400 делегати от цялата страна се включват в Хотелския форум на 29 и 30 май в НДК. Над 80% от делегатите на събитието пък са хора, които пряко отговарят за управлението на три-, четири- и 5-звездни хотели и хотелски групи – собственици, генерални мениджъри, изпълнителни директори, комплексни управители, търговски директори и други.

„При 3458 категоризирани и функциониращи, според Националния статистически институт, места за настаняване, спокойно можем да кажем, че между 8 и 10 процента от хотелския бизнес в страната, който работи „на светло“, ще бъде представен на Форума“, коментира директорът на събитието Георги Дучев. „При ежедневните ни разговори с мениджъри, които управляват места за настаняване, установихме, че често проблемите, които споделят те, се разминават с тези, които се посочват от държавните и общински институции, а и от медиите. Освен това, мениджърите на хотели имат много интересни идеи за подобряването на бизнес средата в туризма, но поради ред причини тези идеи не достигат до точните адресати. Затова решихме чрез пряко допитване да съберем техните мнения и предложения, които след това да систематизираме и издадем под формата на Бяла книга на българския туризъм“.

Програмата на Форума ще засегне много теми, които са интересни и важни за хотелиерите у нас – от маркетинга на дестинацията, през инвестициите и управлението на хотела, до темата за обучението и мотивацията на персонала. Като лектори, в конференцията се включват редица международни и български инвеститори, мениджъри и експерти, включително двама професори от най-реномирания хотелиерски университет в света – Ecole hôtelière de Lausanne в Швейцария.

Бялата книга на българския туризъм е безпрецедентна възможност гласът на всеки хотелиер да бъде „чут“. 

Желаещите да участват в подготовката на документа, могат да се свържат с Хотелския форум на телефони 0889 203 606, 886 548853 или имейл office@htif.eu – Ива Георгиева.

Сподели публикацията