Slide
Slide

Продължава победния ход на мъжкия волейболен тим на Добруджа 07 в новото първенство на Суперлигата. Във втория кръг възпитаниците на Пламен Христов се наложиха над ЦСКА с 3-1 (25-20, 29-27, 23-25, 25-19). Припомняме Ви, че на старта на шампионата добричлии отнесоха като гости шампиона и носител на Купата и Суперкупата Нефтохимик 2010.
Началото тръгвана по план за домакините, които поведоха пред многобройната си публика в зала „Добротица“ с 18-15. Последва жълт картон за наставника на добричлии, червените се опитаха са се върнат в гейма, но домакините го затвориха с 25-20 точки.


Във втората част Добруджа 07 поведе с 8-4 при първото техническо прекъсване,  последва изравняване и точка за точка, но в края на тази част добричлии бяха стабилни и не позволиха да изпуснат гейма. Равностойната игра продължи, но този път „армейците“ затвориха часта в своя полза.


В четвъртата решителна част домакините, водени от Вили Чернокожев, доминираха. Инстригата бе до 19-18, когато добричлии изцяло взеха нещата в свои ръце.
Тимът на Добруджа 07 оглави класирането с 6 точки (2 победи), ЦСКА е пети с 3 точки (1 успех, 1 поражение).
Следващият двубой за добричлии е на 2 ноември (петък), като гостуват на Марек Юнион-Ивкони. ЦСКА приема Монтана.

Ето какво каза след срещата старши треньорът на Добруджа 07 Пламен Христов:
„Мачът беше тежък чисто психологически, бяха много притеснени момчетата. Подготвяхме се много през седмицата, но се оказа, че под напрежение не могат да играят добре. Като качество срещата не беше нещо особено. ЦСКА са класен, опитен отбор, играят спокойно. Това, че взехме трите точки, е добре, но с оглед качеството на играта – има какво да се желае“.

Ето какво каза след срещата треньорът на ЦСКА Александър Попов:
„Добруджа ни надигра, играха добре в първия гейм. Ние не се бяхме адаптирали, не можахме да влезем в мача. Загубихме геймбол във втория гейм, който според мен, беше решаващ, взехме третия гейм – играхме равен с равен в четвъртия. Бяхме малко изненадани от чуждестранния играч в началото. След това имахме своите шансове, за жалост не успяхме в ключови моменти във втория и четвъртия гейм. Трябва да се отдаде заслуженото на Добруджа, превъзхождаха ни в защита, извадиха много топки.
Ако не се правят грешки, ще бъде много лесно. Хубавото е, че си вадим поуки. Началото на сезона е, ще трябва избистрим някои неща. Не успяхме да бием хубав сервис, или опонентът посрещаше много добре. Волейболистите на Добруджа се възползваха от нашите грешки“.

Снимки Момчил Тодоров,

BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията