Slide
Slide

Люксембург. Тази събота – 27 април 2019 г., хиляди патици ще се впуснат в осемнадесетото издание на прочутото състезание по патици в Люксембург. Столицата приканва посетителите от всички възрасти да прекарат един вълнуващ следобед със семейството с благотворителна кауза. В 15 часа точно 16 000 гумени патици ще бъдат хвърлени в река Pétrusse под Виадукта за необичаен тип състезание в студените води. След два квалификационни кръга и финален етап, където ще се срещнат само най-бързите, ще има само един победител.

Събитието се организира от Table Ronde Luxembourg и е с подкрепата на местните власти. От 1963 г. благотворителността се ангажира с толерантност, приятелство и служба. Приподите от проявата ще са в полза на организацията с нестопанска цел „Детска помощ“ в Индия и Непал, сдружението с нестопанска цел Rokku Mi Rokka и фондацията „Stiftung Kinderchirurgie Hawassachildone“.

Но какво е състезание без награди? Освен забавното изживяване и благотворителния принос, посетителите имат шанса да спечелят пътувания, ваучери, вечери. Нещо повече, собственикът на печелившата патица ще получи Volkswagen Up! Всички награди са предоставени от спонсори.

Желаещите да участват могат да закупят билети за 5 евро. Всички патици имат номер, съответстващ на номер на лотариен билет.

Местата за билети са туристическата служба на Люксембург в Люксембург, Jerry Travel в Belval, супермаркетите Lidl и интернет страницата на Duck Race (www.duckrace.lu). Последната възможност да се осигури участието ще бъде продажбата на място преди старта на състезанието. Не чакайте повече! Номерът на вашата патица може да се окаже, че е победител!

Сподели публикацията