Slide
Slide

Записването за участие във Варненския карнавал продължава до 1-ви април. Граждани и организации могат да подават документи за участие в петото издание на възродения „Празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия – Варненския карнавал“, който тази година ще се проведе на 13-ти април. Организатори на събитието са дирекциите „Култура и духовно развитие“ и „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.
Събитието ще започне в 12:00 ч. на пл. „Антон Новак” на входа на Морската градина с представяне на маски и костюми от състави и индивидуални изпълнители. От 14:00 ч. гостуващите кукерски и сурвакарски групи ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. В 16:00 ч. ще започне празничен концерт, с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Македония и фолклорен ансамбъл „Варна”. На финала ще бъдат наградени победителите в конкурсната програма и специалните гости. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма в часовете от 10:00 ч. до 20:00 ч. също на пл. „Антон Новак”.
В събитието могат да участват деца и възрастни – като индивидуални участници или групи, сборни формации от детски градини, училища, университети, читалища, НПО-та, кукерски и сурвакарски групи и др., от страната и чужбина. В конкурсната програма са допустими маски, маскарадни костюми, карнавални облекла, униформи, народни носии, кукерски костюми и т.н. Желаещите да се включат граждани и организации могат да подават документи за участие на електронен адрес: varnacarnival@abv.bg
Заявки и условия за участие в конкурсната програма могат да бъдат намерени в прикачения файл, както и да бъдат изтеглени от сайтовете на дирекция „Култура и духовно развитие”: www.varnaculture.bg, и на дирекция „Образование и младежки дейности”: www.varnanamladite.com при Община Варна, или от фейсбук групата: „Варненски карнавал“.

Условия за участие Формуляр за участие

Сподели публикацията