Slide
Slide

Варна. С военен ритуал, заупокойна молитва и концерт за пореден път Варна ще отбележи Деня на Тракия, свързан със 106-ата годишнина от превземането на Одринската крепост през Балканската война. Тази година в тържествата ще се включи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която ще приеме рапорта на командващия почетния караул и ще произнесе слово по повод годишнината.

Честването започва в 11 ч. пред Паметник-портала на Осми Приморски полк. Там ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци и цветя. Програмата предвижда и тържествен концерт от 18 ч. в дом „Тракия“. Организатори са Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“, Община Варна, Военноморските сили, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюзът на ветераните от войните.

Заради честването от 10,45 ч. до 12 ч. ще бъде преустановено автомобилното движение по платното в посока спирка „Почивка“ на бул. „Осми Приморски полк“ в участъка между кръстовищата с бул. „Чаталджа“ и ул. „Царевец“. Градският транспорт ще се отклонява от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ и временно няма да обслужва спирките в посока „Почивка“.

Източник: kmeta.bg

Сподели публикацията