Slide
Slide

Посетете всяка голяма европейска столица и не е нужно много време, за да усетите вкуса на града. Но Букурещ взема най-добрите неща от целия континент и изглежда ги съчетава в една дестинация.

Целият град е осеян с очарователни алеи

Румънската столица може да ви накара да се почувствате като в няколко града едновременно. Една бърза разходка през градините на Cismigiu ще ви накара да помислите, че сте се натъкнали на централния парк в Ню Йорк. И може да ви бъде простено да объркате колоните на румънския Атенеум с входа на римски амфитеатър.
Веднъж известен като Малък Париж от Изтока, Аркул де Триумф (Arcul de Triumf) в Букурещ може лесно да бъде объркан с известния френски паметник. Разходка по прохода Macca-Villacrosse ще добави малко парижки вкус към вашия следобед. Но нищо в Букурещ не е по-впечатляващо от двореца на парламента.

Дворецът на Парламента

Построен през 80-те години от бившия диктатор Николае Чаушеску, той е втората по големина административна сграда в света след Пентагона. Той дори прави Великата пирамида в Гиза да изглежда малка, обхваща 360 000 квадратни метра, и има мрежа от тунели, толкова големи, че все едно са удвоили пистата на епизод на Top Gear.

Парк Cismgiu

Три-нощен престой в столицата може да ви отведе до Гранд Хотел Континентал на ръба на стария град. За 98 паунда на нощ, може да останете в луксозен петзвезден хотел с безплатна закуска. Повечето местни ресторанти няма да таксуват повече от 130 леи за две ястия и напитки за двойка. Посетете ресторант Vatra точно до парка Cismgiu за автентична храна, придружена от традиционни танцьори, изпълняващи точно до вашата маса.

Замъкът Бран в Трансилвания, Румъния, известен с мита за Дракула

След като се запознаете с забележителностите, излезте от града и вижте най-известната територия на Румъния. Автобусните обиколки се движат ежедневно от Букурещ до Трансилвания, където ще можете да изпитате по-бавния темп и да посетите замъка Бран, известен също като „Замъкът на Дракула“.

Дворецът Peles

Като част от еднодневното ви пътуване ще видите и необичайните неоренесансови замъци Peles и Pelisor. И двете са на по-малко от 200 години и са далеч от екстравагантността на замъците на нашите кралски особи.
Пътуване до Трансилвания не би било пълно без спиране в средновековния град Брашов. Датиращ повече от 800 години с германски и саксонски произход, той все още има стените си, за да ги предпази от нашественици. Завършен със своя холивудски знак на хълмовете, Брашов е чудесно място за вкус на традиционни румънски магазини, храна и архитектура.

Източник: The Sun

Превод Диана Михайлова

Сподели публикацията