Стоян Пенев, Мирослав Гаригов и Иван Бинев - основателите на Plovdiv Audio Experience
Slide
Slide

Пловдив. Нова дигитална услуга помага на туристите в Пловдив да получат полезна и интересна информация за забележителностите чрез приложението Plovdiv Audio Experience. То е разработено от двама програмисти и един дизайнер, и тримата са от Пловдив и са на възраст от 26 до 34 години. Приложението е достъпно отскоро.

„Целият град Пловдив е един голям музей – всяка улица, сграда или площад под Тепетата имат своя собствена история.
Ние сме млади хора, които се занимават с технологии. Виждайки нуждите на града ни, решихме да създадем мобилно приложение, което да представя Пловдив пред туристите по един достъпен, съвременен и интересен начин, както подхожда за град носещ титлата „Европейска столица на културата“, сподели за информационна агенция BGtourism.BG един от основателите Мирослав Гаригов.

Приложението Plovdiv Audio Experience и вече е достъпно за потребителите на Android устройства. Всеки обект разполага с красиви снимки, кратки факти, работно време, местоположение, цени на билети и уникален аудио запис, разказващ по увлекателен начин историята и предназначението на обекта.

• 50 обекта с полезна информация и аудио пътеводител
• Интерактивна карта
• Може да се ползва във време удобно за туриста
• Синтезирана информация и бърза ориентация
• Работи без нужда от интернет
За направата на приложението са били необходими близо година. В момента то е само на английски, но ще се надгражда с повече обекти и езици.
Сподели публикацията