Slide
Slide

Нюйоркски хотел предлага отстъпки на клиентите си, готови да се откажат от електронните устройства по време на престоя, пише moneyish.com.

Хотел „Джеймс Номад“ (The James NoMad), който се намира на ъгъла на 29-та улица и Медисън авеню, обяви акцията “ „Цифрово пречистване“ (Digital Detox) от смартфона, таблета, телевизора и дори електронния будилник. Клиентите, които оставят всичките си цифрови устройства на рецепцията, ще получат 10% отстъпка за целия престой.

До идеята се стигнало след анкета сред гостите за качеството на предлаганите в хотела уелнес услуги. Оказало се, че основна причина да не ги ползват, са заниманията им с цифровата техника. Сега управата им предлага взамяна освен йога, медитация, масаж, също книги и вестници.

„Хората използват устройствата като патерица. Нашите родители едно време палеха цигара, ние цъкаме на смартфоните си“, коментира главният мениджър Джеймс Ла Русо.

В статията се цитират данни от изследване, според което потребителите в САЩ прекарват средно по 4 ч. 15 мин. със своите мобилни телефони. А дори да не се използват, те отвличат вниманието от общуването лице в лице.

„Джеймс номад“ не е първият хотел, въвеждащ ограничения за информационните технологии. Хотели и дори цели курорти в Италия, Чили, Сейшелите и другаде по света обявяват война на електронните устройства. Друг нюйоркски хотел – „Мандарин ориентал“ предлага специален масаж на гърба и шията за гостите с болки в резултат от застиналата поза пред клавиатурата. Ресторанти в града също предлагат отстъпки, ако клиентът не извади телефона си докато се храни. Дневник

Сподели публикацията