Slide
Slide

България вече има петзвезден хотел от най-висок клас, който може да се сравнява с най-луксозните места за настаняване по целия свят. Официално бе открит първият хотел от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts. Над 500 души присъстваха на бляскавото събитие, сред които международни бизнесмени, топ мениджъри на най-големите международни компании у нас, посланици, дипломати и представители на чуждестранните мисии. Лентата беше символично прерязана от генералния мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала, вицепрезидента Оперативни дейности Луксозни хотели на InterContinental за Европа Фергюс Стюарт, управителя на „Галакси Инвестмънт Груп“ Константин Бояджиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.

За доброто настроение на гостите се погрижиха талантливите музиканти от струнен квартет Стрингс, Любо Киров, Васил Петров и Орлин Павлов.

Изненадата на вечерта бяха двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария, част от групата на InterContinental, шеф Артур Февре и шеф Тео Рандал, които приготвиха на живо авторски рецепти, които ще бъдат включени в разнообразното меню на Floret Restaurant and bar. На бляскавото парти всички присъстващи имаха възможността да опитат и специалните вина Face-to-face на New Bloom Winery.

„Откриването на първия хотел от луксозния бранд InterContinental Hotels & Resorts поставя София на картата на луксозния пазар и ще привлече висок клас туристи от целия свят“, каза по време на церемонията Анджело Зукала. По думите му хотелът съчетава международното ноу-хау на веригата и типично българските традиции, което прави InterContinental Sofia уникално и неповторимо място. „Това е най-добрия луксозен хотел в София и България“, категоричен е Зукала.

На разположение на гостите са 194 луксозни стаи и 37 апартамента, оборудвани с най-съвременни технологии и над 635 кв. м. зали за конференции и социални дейности. „Разработихме InterContinental Club Lounge, предоставящ иновативните за българския пазар персонално обслужване и ексклузивни привилегии, които правят престоя на гостите още по-специален“, допълни Зукала. Хотелът предлага и професионални консиерж услуги с индивидуален подход към всеки гост и неговите нужди. Раздположен е на стратегическо място в центъра на София, съчетаващо уникална гледка към Витоша и спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и храм-паметника „Александър Невски“.

InterContinental Sofia е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд – Хотел София АД и се управлява от „InterContinental Мениджмънт България” ЕООД. „Откриването на луксозния хотел е поредното доказателство за умението на „Галакси Инвестмънт Груп” да инвестира в проекти с потенциал“ каза управителят Константин Бояджиев. По думите му това е поредната крачка, с която компанията ще допринесе за изграждането на положителния образ на страната като модерна туристическа дестинация и като подходящо място за правене на бизнес. „Стратегическо партньорството между Галакси Инвестмънт Груп и InterContinental Hotels Group, дава възможност за хотелския бизнес у нас да се издигне на качествено ново международно ниво.

InterContinental Hotels & Resorts, най-големия луксозен бранд в света със 70-годишна история, е част от InterContinental Hotels Group (IHG®). Към днешна дата IHG® е водеща хотелска верига, която оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша. Novini.bg

Сподели публикацията