Slide
Slide

16-тото издание на Националния конкурс Малка Мис и Малък Мистър България 2018 събра красиви и талантливи деца от цялата страна. Организатор и лицензиант на конкурса е Модна агенция Интерсаунд. За пръв път домакин беше Черноморския комплекс Албена.  Участниците прекараха четири незабравими дни в забавления на морския бряг, в Аквапарка, Весел карнавал  и репетиции за финалното шоу.
Първата вечер премина като Парад на градовете: всеки отбор представи родния си град и участниците си. Най интересните: Русе подканиха деца и родители да бъдат добри и състрадателни с девица „Мир, любов и светлина да огреят цялата земя“, Шуменци разказаха за славното минало и настояще на града, Ловеч развя българския трибагреник и знамето на града под звуците на песен за Ловеч, Варненските участници облечени в моряшки костюми изпълниха танц и песен   със солистка 8-годишната Бриана Петрова – безспорен талант и завършен артист, която после спечили Гранд при на Арт фестивала „New Stars“2018.
Нашумелият напоследък продуцент и изпълнител Влади Славов – инициатор на фестивала и организатор на успешните турнета „Вечните песни на България“  беше водещ на всички конкурсни вечери в компанията на чаровната Сузан Джемил – Little Miss Planet 2013. След броени дни Сузан ще представи България на международния конкурс Top Model of the Planet в Грузия. За перфектната организация на събитията отговаряха  Йордан Папазов и Анелия Проданова-Регионален мениджър за Варна.

Арт фестивала „New Stars“ 2018 се провежда от 2012 година по идея на Интерсаунд и БГ Мюзик къмпани и дава възможност за изява на разностранни таланти от всички жанрове – музика, песни, народни и модерни танци, илюзии, драматично изкуство. До финала бяха допуснати впечатляващите изпълнения на: Амели Георгиева от Варна – модерен балет, народния танц на Габриела и Тони Тодорови от Угърчин, скечът на Сияна Обретенова от Варна, народната песен на Вяра Койнова от Шумен, Брейк изпълненито на Джулиана Кирицова от Плевен, песента на Валентина Маркова от Шумен, песента на Бриана Петрова от Варна, балета на Естер Лазарева от София, Песента на Ростислав Кабранджиев от Русе, народен танц на Джилиана Бориславова от Перник, и танца „Кънтри момичета“ на децата от Агенция Фаворит – Шумен. Медалите в различните категории на сценичните изкуства бяха връчени на финалната вечер.

Малка Мис и Малък Мистър България 2018 в АлбенаВ Казиното на Албена се проведе Финалният спектакъл на конкурса. Откриването атрактивно вплете живото изпълнение на „Я кажи ми, облаче ле бяло“ с представянето на участниците в народни носии от родния им край.  Децата разказаха за себе си и за своите интереси и любими занимания. Втория тур представляваше забавен танц с ветрила – по детски непринуден и весел, а децата бяха облечени в официалната униформа на конкурса. В трети тур сцената оживя и се превърна в приказка за принцове и принцеси – бални рокли и костюми, музика в стила на виенския валс- романтичен завършек на вечерта. Хореографи на конкурса бяха: Диана Поптонева, Албена Рахнева и Кремена Шопова.

В журито на конкурса бяха включени модни специалисти и регионални директори от всички краища на България. По традиция в ролята на Звездно детско жури бяха бивши победители от Национални и Международни конкурси, които пристигат да подкрепят тазгодишните кандидати и да връчат ленти и корони на победителите. Наградите и титлите бяха обявени от Г-жа Ирина Папазова – Президент на Модна Агенция Интерсаунд и лицензиант на конкурса. Преди месец г-жа Папазова спечели титлата Mrs. Tourism of Europe на престижен конкурс в Малайзия, грандиозен успех за България!
Победителите в конкурса Малка Мис и Малък Мистър България. 2018 получиха правото да представят България на едни от най-добрите международни детски форуми в Света. Международните успехи на българските деца само за изминалата година са  невероятни: Биляна Лазарова спечели Гранд При в конкурса Princess International в Тайланд, 7-годишния Даниел Иванов донесе в България титлата Little Mister World и Little  Мister Galaxy ,  Марина Георгиева спечели Гранд при в Южна Африка в конкурса Little Model Of the Earth и титлата Little Miss Nations 2017 от едноименния конкурс в Бразилия, Йована Бошнаковска спечели титлата Little Model Of the Earth в своята категория, Кристин Стефанова спечели Гранд При Teen Miss Planet 2018, Никол Проданова и Памела Петрова спечелиха титлата  Little Miss Planet 2018.

Малка Мис и Малък Мистър България 2018 - приказка без крайПобедители в различните възрастови групи и носители на титлата Малък Мистър България 2018 станаха:

  • Мартин Миленов с право на участие в Little  Мister Galaxy
  • Тони Тодоров с право на участие в Little Model Of the Earth, Южна Африка
  • Ростислав Кабранджиев с право на участие в Little Mister Planet
  • Мис Тийн България 2018 е Калина Койнова с право на участие в Teen Miss Planet

Tитлата Малка Мис България 2018 спечелиха:

  • Мария-Магдалена Щрегарска с право на участие в Little Miss Galaxy
  • Карина Душкова с право на участие в Little Model Of the Earth
  • Амели Георгиева с право на участие в Little Miss Planet
  • Сияна Обретенова с право на участие в Little Miss Nations, Бразилия
  • Светлина Тодорова с право на участие в Little Model Of the Earth
  • Вяра Койнова с право на участие в Тop Child Model of the World, Грузия
  • Джулиана Кирицова с право на участие в Little Miss Galaxy
  • Бриана Петрова с право на участие в Little Miss World, Гърция
  • Естер Лазарева с право на участие в Little Miss Nations
  • Джилияна Бориславова, победител в Интернет гласуването,  с право на участие в Little Miss World

Малка Мис България 2018, 1-ва принцеса:
Симона Петкова, Сияна Димитрова, Цвета-Никол Петрова,Ванеса Маринова, Валентина Маркова, Анита Стоянова

Малка Мис България 2018, 2-ра принцеса:
Фиона Адрианова, Анабел Стефанова, Габриела Тодорова

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията