Slide
Slide

Каварна. Махат караваните от буната на плаж Болата, намиращ се близо до нос Калиакра. Това стана ясно след проверка, в която участваха служители на туристическото министерство и РИОСВ – Варна.

Инспекцията е установила паркирани каравани и кемпери върху изградените буни като брегоукрепителни съоръжения, съобщи “Монитор”. На собствениците на превозните средства са съставени констативни протоколи за нарушения, а писането на актове е в правомощията на екоинспекцията. Постигнато е споразумение автомобилите да се махнат от брегоукрепителните съоръжения.

Снимки Мариус Калчев

„Трета година на Болата няма никакъв контрол. Заливът и плажът не са в наша юрисдикция и ние нищо не можем да направим. Непрекъснатите сигнали за щяло и нещяло водят всякакви проверяващи, които пък гонят туристите и провалиха сезона ни през август. Започна масово да се спекулира с Болата“, коментира кметът на село Българево, където се намира заливът, Георги Георгиев. Преди три дни на плажа цъфнали три жени, които се представили за икономическа полиция. Заплашили мъжа, който продава сладолед, че извършва незаконна търговия . След като той представил всички разрешителни и лицензи, някой се усъмнил в легитимността на служителките и се обадил на тел. 112. През това време фалшивите инспекторки изчезнали.

Сподели публикацията