Slide
Slide

Истанбул. Turkish Airlines ще отвори пет пътнически салона на новото летище в Истанбул, които ще обслужват пътници бизнес класа, Miles & Smiles Elite Plus & Elite, Star Alliance Gold и Corporate Club. Към момента са открити три салона – Turkish Airlines Business Lounge, Miles & Smiles Lounge и Domestic Lounge. През лятото на 2019 г. се планира да бъдат отворени още Exclusive Lounge и Arrival Lounge.

Пътниците на Turkish Airlines получават достъп до салоните, представяйки техните билети за бизнес класа или членските си карти Miles & Smiles Elite Plus & Elite, Star Alliance Gold и Corporate Club.

Turkish Airlines Business Lounge се простира на площ над 60 000 кв. фута, има 765 места за посетители и 13 частни апартамента с душ. Съвместно с музея за модерно изкуство Istanbul Modern авиокомпанията проектира и музей с площ 130 кв. фута.

Turkish Airlines Miles & Smiles Lounge заема същата площ и предлага идентичен брой места, както и 11 частни апартамента с душ и място, където гостите могат да си починат на удобни дивани, да се насладят на вкусна интернационална и местна кухня и да се възползват от услугите на масажист. За забавление са осигурени конзоли за видео игри, голф симулатори и голяма детска площадка, като се планува още технологичен център с 3D очила за виртуална реалност. Двата салона разполагат също и със зали за провеждане на срещи, библиотека и молитвена зала.

Достъпът за Turkish Airlines Domestic Lounge е през специален вход, който се намира извън терминала, така че пътниците да могат да преминат регистрация и да стигнат директно до самолета чрез автобуси. Удобствата в салона включват дивани и кресла, турски ястия, голяма детска площадка, видео стена с множество телевизионни екрани и молитвена стая.

Цялостната концепция за интериора на салоните Business Class и Miles & Smiles е отражение на темата за Егейско море и включва дизайн, носещ полъха нa регионa. Стената с ивиците (The Ribbon wall) е най-специалният акцент в салоните на Turkish Airlines. Тя е вдъхновена от вълните и представлява масивни дървени плоскости с неправилна форма, които преминават през всички салони. Вълнообразната им форма, простираща се във всяка зала, напомня за движението на водата.

Сподели публикацията