Slide
Slide

София. Експерти на Министерството на туризма направиха проверка по сигнал за строителни дейности до плажа на къмпинг „Градина“ в землището на Созопол. Документално инспекцията показа, че става дума за изкопни работи в частен имот навътре към сушата. Теренът не е на територията на морския плаж, където се простират законовите компетенции на Министерството на туризма.

Има решение по оценка на съвместимостта, с което се съгласува инвестиционното предложение. Също така са издадени строително разрешение и одобрение за подробен устройствен план на имота.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Мобилни екипи на туристическата администрация правят мониторинг на ивиците вече не само през активния сезон, но и през останалите месеци. При установяване на нарушения на морските плажове ще се налагат безкомпромисно наказания.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията