Slide
Slide

Добрич. Извънредно издание имаше днес на Фермерски пазар. По традиция търговците подреждат всеки четвъртък своите щандове със собствено производство в Архитектурно етнографски музей на открито „Стария Добрич“, но днес направиха това на площад Свобода – в непосредствена близост до Коледния базар.
„Въпреки студеното време, решихме да зарадваме нашите клиенти с извънредно издание на Коледен Фермерски пазар Добрич и така да дадем по-голяма възможност на всички в подготовката за празничните трапези“, споделиха организаторите на Фермерски пазар за BGtourism.BG. Специално внимание в коледното издание бе отделено на техните гости Деси и Тохомир. Деси е от търновското селце Раданово и се занимава повече от 20 години с керамика. Изделията й са изработени от червена глина, това е материал, който се добива в чист вид и не се налага да се слагат добавки за подобряването на качеството му. Изпича се на висока температура и при изпичането прави кристална решетка , сходна с тази на планинския кристал, благодарение на силициевия оксид. Глината съдържа частици магнетит. Това е минерал, който пречиства и обогатява храната. Деси изработва и съдове за готвене без глазура -подходящи за пещи и други, които са глазирани само отвътре – подходящи за огън (печка на дърва и газов котлон).
Днес добричлии имаха възможност да си закупят екологично чисти млечни продукти, деликатеси, мед и пчелни продукти, рибни продукти, пъдпъдъчи яйца от порода японски и манджурски /Корея/ пъдпъдъци, ароматни вина, ядки, сладко от плодове, чай, богато разнообразие от съдове за готвене на пещ и котлон, посуда и др.
Популярният Фермерски пазар е по съвместна инициатива на Община Добрич и Кооперация Хранкооп – София.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията