Slide
Slide

Кюстендил. В Кюстендил започна XII издание на Празника на черешата. В събота предстои конкурс за най-красива аранжирана маса с череши и произведения на тема „череши“, награда за най-едър плод. В неделя ще има кулинарна изложба с конкурс за ястия и деликатеси, приготвени от череши.

В навечерието на празника Дима Укалска – директор на отдел „Култура“ при общината, посочи, че черешата се утвърждава като символ на Кюстендил. „Кюстендилските череши, знаете, че се продават навсякъде и имат известност не само в нашата страна, но и в чужбина, и те ни вдъхновиха да направим този празник, за да може да покажем пред туристите не само плодородието с череши, но и това, което имаме като танцови състави, като групи, като възможности за изява. Всичко, което има Кюстендил ще бъде показано на този ден, а хората, които са дошли от други градове ще усетят чистия въздух в нашия град“, изтъкна Укалска пред БНР.

„Античността оживява на Хисарлъка“ е спектакъл-атракция с участието на 30 младежи и девойки. Самият спектакъл е поклон пред историята на града и пред това, което е дала природата на града, обясни още Дима Укалска. Спектакълът е от 21 часа.

Сподели публикацията