Slide
Slide

Тя се казва Ева и е първият в света дигитален рецепционист. Обслужила е вече първите си 300 гости за месец и половина, научи информационна агенция BGtourism.BG от Валентин Гаджонов – един от създателите на първия в света дигитален хотелски рецепционист.

Валентин Гаджонов, стоп-кадър БНТ

Целта на електронното приложение е да улесни клиентите при резервация на хотел, както и да подобри работата на служителите на рецепция.

Днес Ева работи в четири хотела в българия – по 24 часа и 7 дни в седмицата – без никаква почивка!

Тя обслужва гостите на Аква хотел в Бургас, хотел Будапеща в София, Холидей парк в Златни пясъци и хотел Одеон в Пловдив. Ева знае 6 езика – говори перфектно български, китайски, испански, руски, френски и английски.

До една година ще научи общо 42 езика!

Всеки собственик на хотел има възможност дигиталният му рецепционист да поддържа толкова езици, колкото му е необходимо.

Бюрото на Ева е уебсайтът на хотела!

Всеки може да работи с нея от мобилния си телефон, таблет, компютър и всеки хотел избира как тя да бъде обучена, тоест тя следва политиката на хотела и по този начин е абсолютно индивидуална за всеки хотел. Уникалният проект стартира в България и преди седмица приключи първото му ниво. Днес Ева е желана от хотелиери от Канада и Англия.

Валентин и неговият приятел Тодор Арабаджиев разработват приложението в рамките на 18 месеца. Двамата са завършили „Хотелиерство“ във Великобритания, имат богат опит в туризма, като дълги години са работили в различни хотели на Острова. Приятелите от DiGi Consulting решават да създадат дигитален рецепционист, който да е в помощ както на клиенти, така и на персонал. Запознайте се с Ева.

Сподели публикацията